Kinezi ponudili svoje lokomotive za brzu prugu

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsednikom kineske kompanije CRRC Lou Ćiljengom.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.08.2019.

17:00

Kinezi ponudili svoje lokomotive za brzu prugu
Foto: Depositphotos, pio3, 190808276

Oni su razgovarali o mogućnostima saradnje u železničkom saobraćaju - na projektu izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte i saradnji u oblasti proizvodnje i snabdevanja prevoznim sredstvima i železničkoj opremi.

"Rekonstrukcija brze pruge Beograd-Budimpešta strateški je važan projekat kako za Srbiju, tako i za region, i drago mi je da je jedna od najboljih svetskih kompanija u ovoj oblasti zainteresovana da učestvuje u projektu", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lou Ćiljeng rekao je da je infrastruktura jedan od stožera ekonomskog razvoja zemlje i da Srbija ima odličnu poziciju na raskrsnici između Evrope i Azije.

"Vaš geografski položaj omogućava odličnu vezu između istoka i zapada i izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte će tome umnogome doprineti. Zainteresovani smo za saradnju, pre svega u oblasti proizvodnje i snabdevanja železničkom opremom, lokomotivama i vagonima", rekao je Ćiljeng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: