Jagodinci prodali Indiji tri aviona

Jagodina -- Jagodinska kompanija za proizvodnju aviona "Aero East Europe" potpisala je ugovor sa jednom kompanijom iz Indije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Epa, WALTER BIERI
Foto: Epa, WALTER BIERI

Jagodinci prodaju tri aviona iz svog proizvodnog programa, ukupne vrednosti oko 500.000 evra.

Kako se navodi, kupac je kompanija "Karni aerospace" iz Džajpura, glavnog grada najveće indijske države Radžastan.

Ta firma je kupila dva jednomotorna ultralaka aviona Sila 450 i jedan ambulantni Sila 750, a ugovor je potpisan u prisustvu predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme.

Vlasnik kompanije za proizvodnju aviona "Aero East Europe" Milorad Matić zahvalio je Markoviću na pomoći prilikom preseljenja svoje fabrike u Jagodinu iz Kraljeva, gde je ranije poslovala.

"Posebno mi je drago što su naši indijski partneri pre dolaska u Jagodinu obišli Italiju, Nemačku, Španiju i Francusku i što su nakon toga prepoznali našu fabriku u Jagodini kao najkompetentniju i najpovoljniju. Uslovi eksploatacije aviona u Indiji su inače za lake avione specifični zbog visokih temperatura i naši avioni metalne strukture su se pokazali kao najizdržljiviji", rekao je Matić.

Vlasnik indijske kompanije Abhimanju Deta rekao je da današnji ugovor o nabavci tri aviona predstavlja samo početak saradnje.

"Mi želimo saradnju sa evropskim partnerima i nakon obilaska više zemalja Evrope izbor je pao na Jagodinu. Mi smo zaintersovani za izgradnju fabrika u industrijskoj zoni u Jagodini i upoznati smo sa uslovima. Privrednici iz Indije dolaze u septembru u Jagodinu i Srbiju i otvorena su nam vrata za saradnju u svim delovima privrede", rekao je Deta.

strana 1 od 188 idi na stranu