Obnova železnica: Uloženo 25 miliona dinara za novi putni prelaz

Infrastruktura železnice Srbije pustila je u rad putni prelaz u naselju Majur, kraj Šapca, a u izgradnju ovog prelaza uloženo je oko 25 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2019.

11:08

Obnova železnica: Uloženo 25 miliona dinara za novi putni prelaz
Foto: Depositphotos, gyn9037

Osim automatizovanih branika, ugrađeni su video nadzor i reflektorsko osvetljenje, a na putu su postavljene i vibro trake, koje služe za usporavanje drumskog saobraćaja u blizini putnih prelaza.

Pored toga, na putnom prelazu Majur postavljeni su i fluorescentni znakovi vertikalne drumske signalizacije, a sve što je urađeno bezbednost saobraćaja podiglo je na znatno viši nivo.

Prema rečima meštana Majura, izgradnja ovog putnog prelaza i podizanje nivoa osiguranja na viši nivo posebno je značajna zbog velikog broja poljoprivrednika koji upravo na ovom mestu putem preko pruge transportuju svoje proizvode.

"Izgradnja novog putnog prelaza u Majuru jedan je od rezultata posete potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović ovom naselju", navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije .

Pre tri godine u centru Majura izgrađen je prvi putni prelaz u ovom naselju, da bi prošle godine prilikom rekonstrukcije pruge Šabac - Loznica - Brasina meštani dobili po prvi put i svoje novo železničko stajalište.

Infrastruktura železnice Srbije prošle godine rekonstruisala je prugu Šabac - Loznica - Brasina, zahvaljujući čemu je nakon punih trinaest godina ponovo obnovljen putnički železnički saobraćaj na ovoj deonici. Nakon rekonstrukcije pruge, koja nije rađena punih sedam decenija, brzine vozova povećane su na 80 kilometara na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: