Buvljak se seli: Nova lokacija biće pored još jedne velike tržnice

Otvoreni tržni centar, popularni beogradski "buvljak", broji svoje poslednje dane u Bloku 43.

Srbija

Izvor: Prva TV

Utorak, 30.07.2019.

18:45

Buvljak se seli: Nova lokacija biće pored još jedne velike tržnice
Foto: Epa, KOCA SULEJMANOVIC

Gradski oci su mu već pronašli i novu lokaciju, takođe na Novom Beogradu.

Iako se dugo pričalo kako će se buvljak preseliti iza Bloka 45, kod naselja Dr Ivan Ribar, došlo je do promene planova pa će najveća gradska tržnica nalaziti iza Novog bežanijskog groblja.

"Buvljak" će biti preseljen odmah pored Veletržnice, na ugao sa Ulicom Marka Čelebonovića" obelodanio je gradski urbanista Marko Stojčić na TV Prva.

Seoba će se obaviti u naredne dve godine, koliko iznosi rok, kako bi budući kupac zemljišta gde se sada nalazi OTC mogao da uđe u posed i započne gradnju.

"Prodavci ne moraju da brinu jer niko neće biti iseljen sve dok se nova parcela ne privede nameni. Nije logično da "buvljak" ostane na sadašnjem mestu koje će biti maksimalno urbanizovano sa gradnjom nove autobuske i železničke stanice", dodao je Stojčić.

Na mestu u Bloku 43 planirana je gradnja komercijalnog objekta.

"Pošto će on ići u visini logično je da bude poslovni objekat, sa delom za stanovanje. To je mnogo realnija varijanta od tržnog centra", objasnio je gradski urbanista.

Podsetimo, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sredinom jula oglasila je prodaju građevinskog zemljišta na kome se nalazi buvljak, a koje je u svojini Grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: