Tender za obnovu zgrade Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu

Zavod za zaštitu spomenika Beograda raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za zgradu Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu.

Srbija

Izvor: eKapija

Nedelja, 28.07.2019.

09:17

Tender za obnovu zgrade Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu
Foto: B92

Kako se navodi u tenderu, neophodno je uraditi elaborat o stanju konstrukcije objekta, geodetsko osmatranje ukupnih sleganja na celom objektu, geotehnički elborat i projekat za izvođenje sanacije konstrukcije objekta.

Zgrada Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu je sagrađena 1936. godine prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana i predstavlja jedan od najdominantnijih objekata u starom jezgru Zemuna.

Ima prizemlje i četiri sprata iznad kojih se uzdiže proporcionalno usklađena kula sa sedam spratova.

Zgrada poseduje izrazite arhitektonske i kulturno-istorijske vrednosti i uživa status spomenika kulture.

Objekat je oštećen tokom bombardovanja, pa se u konkursnoj dokumentaciji napominje da, s obzirom da je od tada prošlo 20 godina, nije sigurno koliko je i vreme doprinelo oštećenju objekta.

Takođe, trenutno se ne može reći ni tačno stanje delova zgrade sa stanovišta kako globalne, tako i lokalne stabilnosti. S tim u vezi, a radi potpunog sagledavanja objekta, neophodno je da se utvrdi stanje svakog elementa konstrukcije.

Kako prenosi portal eKapija, rok za dostavljanje ponuda je 22. avgust 2019. godine do 12 časova. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 12:30 časova u prostorijama Zavoda za zaštitu spoemnika u Beogradu.

Kako se navodi i javnom pozivu, rok za izvršenje radova je 120 dana od uvođenja pobednika konkursa u posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: