Produžen rok za dodelu bespovratnih 700.000 evra preduzetnicima

Produžen je rok do kojeg budući preduzetnici i postojeća preduzeća u Srbiji mogu da apliciraju sa projektima za dodelu bespovratnih sredstava od Norveške.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.07.2019.

15:40

Produžen rok za dodelu bespovratnih 700.000 evra preduzetnicima
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin

Kako je saopšteno iz Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), sredstva se dodeljuju kroz projekat "Norveška za vas“ , a rok je produžen je do 15. avgusta 2019. godine.

Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta, a budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom mogu da zatraže podršku do 10.000 evra.

Javni poziv ima cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima.

Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata, navodi se u saopštenju.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 evra. Prva partija namenjena je nezaposlenima koji žele da počnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finansiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa deset odsto od ukupne vrednosti projekta.

Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20 odsto od ukupnih troškova projekta, precizira se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: