"Povećali smo budžet ’za gospodina’, sada delimo po 4.000" VIDEO

U Jagodini novopečeni bračni parovi dobijaju posao, jeftinije studiranje, a školska deca o trošku grada idu na letovanje.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Četvrtak, 25.07.2019.

10:41

Ako, pak, želite da vikend provedete u tamošnjem Akva parku svake subote iz Beograda je obezbeđen voz.

"Prvi medij koji je objavio vest o vozu bio je CNN", rekao je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma za Prvu TV.

Gradonačelnik Jagodine kaže da se karte za Akva voz koji saobraća subotom rasprodaju već u četvrtak i dodaje da s ovim vozom država nema veze već je voz angažovala jedna turistička agencija.

"Danas je četvrtak, očekujemo između 4.000 i 5.000 turista. Ponedeljak je dan koji je malo slabiji za turiste - bilo je 3.000 turista. Za vreme vikenda, u subotu,u jednom danu u akvaparku bude između 5.500 i 6.000 turista iz cele Srbije i inostranstva", kaže Marković.

Među posetiocima ima i stranaca. Marković ističe da stranci kupuju stanove u Jagodini – Francuzi, Austrijanci, Nemci, jer su jeftini i oni dolaze da provedu odmor u Jagodini.

"Povećali smo budžet ’za gospodina’, sada delimo po 4.000", kaže Palma i ističe da je Jagodina jedini grad u Srbiji u kom se štedi.

"Članovi gradskog veća ne primaju plate dok je u drugim gradovima to po 180.000 dinara bruto, pa po 20 članova, vidite koliko to košta. Nemamo komunalnu policiju, tu uštedimo više od tri miliona dinara mesečno", kaže Marković.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: