Tramvaji iz Srbije voziće Nemce: Prva Simensova vozila kupio Bremen

Kompanija Siemens će od februara 2020. u dva fabrička pogona proizvoditi tramvaje brenda Avenio.

Srbija

Izvor: KG info

Sreda, 24.07.2019.

14:35

Tramvaji iz Srbije voziće Nemce: Prva Simensova vozila kupio Bremen
Nemaèka FOTO: Depositphotos, Bloack, 43945325

To je za RTK izjavio generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji, Udo Ajhlinger.

Dodaje i da su prvi tramvaji već kupljeni za nemački grad Bremen.

Generalni direktor Siemens-a u Srbiji, Udo Ajhlinger rekao je da će izgradnja proizvodnih hala biti završena u narednih petnaestak dana, nakog čega počinju obuke za zaposlene, prenosi portal KG info.

Naglašava da fabrika Milanović inženjering, koju je Siemens kupio, proizvodi komponente za šinsku industriju, a da se od 2020. očekuje početak proizvodnje finalnog proizvoda.

Tvrdi i da su za proizvodnju tramvaja brenda Avenio neophodni kvalifikovani radnici, a pre svega mladi i obrazovani inženjeri.

"Mislim da se cela slika radnog angažovanja novih generacija drastično promenila. Danas zapošljavamo potpuno drugačije generacije nego, na primer, pre 20 godina. Smatram da je okruženje ovde u Kragujevcu posebno dobro, da se temeljno započne i nastavi karijera u inženjerskoj industriji. Imamo sjajne inženjere, imamo dobru saradnju sa univerziteta, veoma blisku vezu sa fakultetima, pa ako ste željni da započnete karijeru ovo je najbolje mesto na kome možete biti", izjavio je za RTK Udo Ajhlinger.

Stav direktora Siemens-a u Srbiji dele i zaposleni u kragujevačkoj fabrici. Mladi inženjeri koji rade u kompaniji Siemens Mobility u Kragujevcu kažu da se obe kompanije – i Siemens i Milanović rapidno razvijaju i da je saradnja inženjera neophodna.

Ulaganje u mlade kadrove, pored savremene tehnologije zajednički je prioritet Siemens-a i kompanije Milanović industries group. Zato je osnovan poseban edukativni centar u kome se mladi inženjeri dodatno obučavaju za tehnološki zahtevne proizvodne procese.

"200 inženjera, koji su trenutni potencijal kompanija Siemens i Milanović industries group, je ogromna snaga ovih dveju kompanija i uopšte MIND parka i regiona. Mi svakodnevno radimo na pronalaženju novih mladih kadrova i na obuci tih ljudi. S tim u vezi smo osnovali Milanović education centar, koji se bavi obukama, pre svega, u oblasti proizvodnje", rekao je za RTK, izvršni direktor MIND parka, Darko Đorić.

Do sada je u MIND parku obučeno više od 60 zaposlenih u proizvodnji. Ideja čelnika MIND parka je da ne rade jednostavne obuke, već zahtevne, u skladu sa tehnologijom kojom se svakodnevno bave, uz napomenu da konstantno rade na unapređenju znanja, osvajanju novih tehnologija i razvoju novih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: