Ovako će izgledati Trg republike: Na isti način biće rekonstruisan Trg Nikole Pašića FOTO

Beograd -- Svi veliki projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, uključujući i Trg republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

On je istakao da će sledeće godine biti rekonstruisan i Trg Nikole Pašića.

Stojčić je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardenjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

"Trg republike sada izgleda kao pravi evropski trg i logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni. Nažalost, bilo je animoziteta, jer je cela stvar politizovana i određeni deo građana je prihvatio tu kritiku na račun izgleda trga bez ulaženja u suštinu da li su u pravu ili ne", rekao je Stojčić.

Glavni urbanista je rekao da je od početka postojala komunikacija sa građanima, ali da je bilo teško da se odvoji ono što zaista jesu sugestije i primedbe građana od kako je rekao, neosnovanih političkih kritika.

Kaže da će na način na koji je rekonstruisan Trg republike biti rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina i "podjednako arhitektonski lep".

Navodi da je planirano da radovi počnu i budu završeni u toku sledeće godine, za kada je planirano da se i rekonstruišu tortoari od Narodne Skupštine zajedno sa Bezistanom, koji će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje.

Govoreći o ispunjenju rokova, Stojčić je nagalasio da za Trg republike, Topličin venac i Karađorđevu ulicu ostaje rok 1. septembar, te istakao da će saobraćaj na Trgu republike biti normalno uspostavljen, prenela je Uprava grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 188 idi na stranu