Otvorena linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Nova besplatna linija za prijavu poslodavaca koji trudnicama i porodiljama uskraćuju prava, preko koje mogu biti prijavljeni Inspekciji rada, počela je da radi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

14:00

Otvorena linija za prijavu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja
FOTO: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Građani mogu da prijave nepravilnosti na telefonski broj 0800 300 307, biranjem opcije 2.

Na taj način, trudnice i porodilje lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada da prijave poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava.

Ministar rada Zoran Đorđević kaže da država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju, te da će vlada nastaviti da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji jer je to prioritet i cilj populacione politike.

"Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada", istakao je Đorđević.

Na sajtu Ministarstva u okviru kategorije Registri redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: