U prvoj fazi država će graditi 8.022 stanova za bezbednjake

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će država u prvoj fazi da izgradi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti.

Izvor: Beta Beograd
Podeli
FOTO: Depositphotos, khunaspix, 39088579
FOTO: Depositphotos, khunaspix, 39088579

Izrazila je nadu da će ove i naredne godine početi radovi na svim planiranim projektima čija je vrednost 325 miliona evra.

Obrazlažući predlog poslanicima u Skupštini Srbije, ministarka je istakla da će se proširiti lista onih koji imaju pravo da konkurišu za stanove, pre svega na borce, porodice palih boraca, ratne vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

U Vranju će biti izgrađeno 186 stanova, u Nišu 190 dok se u Kraljevu trenutno gradi 200 stanova. U Kragujevcu će za pripadnike službi bezbednosti biti izgrađeno 216 stanova, u Novom Sadu 548, a u Sremskoj Mitrovici 190.

Cena kvadrata u Beogradu i Novom Sadu biće 500 evra, Nišu 450, Vranju i Kraljevu 400 evra, a u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici 430 evra po kvadratu.

Mihajlovićeva je dodala da je to važan projekat ne samo zbog pripadnika snaga bezbednosti, već i zbog razvoja privrede i mogućnosti razvoja malih i srednjih preduzeća.

Kada je reč o potvrđivanju sporazuma sa Makedonijom o zajedničkoj kontroli na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, ministarka je istakla da je veliki problem naročito u letnjim mesecima, dugo čekanje na granici, pogotovo za teretni saobraćaj.

Kamioni prosečno na prelazak granice čekaju od 10 do 15 sati i taj problem bi sada trebalo da bude rešen.

Ministarka je najavila da će zajednička kontrola biti uspostavljena i na drugim graničnim prelazima.

strana 1 od 188 idi na stranu