Moravski kordor: Na ovoj ruti će se graditi autoput od Pojata do Preljine MAPA

Ministarstvo građevinarstva oglasilo je javni uvid u Nacrt prostornog plana deonice autoputa Pojate – Preljina.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

14:46

Moravski kordor: Na ovoj ruti će se graditi autoput od Pojata do Preljine MAPA
FOTO: B92

Javni uvid održaće se od 18. jula do 16. avgusta 2019. u trajanju od 30 dana, svakog radnog dana u u zgradama skupština gradova Kraljeva, Kruševca i Čačka, i opština Varvarin Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac kao i na internet stranici ministarstva (www.mgsi.gov.rs) i sajtovima lokalnih samouprava.

Kako navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate – Preljina, mogu dostaviti u pisanoj formi gradskoj ili opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 16. avgustom 2019. godine. Primedbe se mogu dostaviti i direktno Ministarstvu građevinarstva, Sektor za planiranje i urbanizam.

Po završetku javnog uvida, 26. avgusta biće održana javna sednica Komisije za javni uvid u zgradi gradske uprave Čačka, na kojoj oni koji su u toku trajanja uvida izneli primedbe u pisanoj formi mogu usmeno da ih obrazlože. O svakoj primedbi obrađivač planskog dokumenta javno iznosi svoj stav.

Prema Nacrtu za javni uvid, na planskom području koridora autoputa planirane su industrijske zone i industrijski parkovi u Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu, a na uticajnom području u Užicu i Novom Pazaru.

Osim toga, na planskom i uticajnom području Autoputa E-761 predviđeno je da se logistički centri formiraju u Čačku i Kraljevu (plansko) i Užicu (uže uticajno područje). Procenjeno je da ovi centri mogu da zaposle između 500 i hiljadu radnika.

Prema Nacrtu, saobraćajnica autoputa E-761 deonica Pojate – Preljina prolazi dolinom Zapadne Morave i povezuje sva veća naselja u regionu: Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. Po svom položaju, od izuzetnog je značaja jer povezuje autoput E-75 Beograd – Niš (istočna Srbija) sa autoputem E-763 Beograd – Južni Jadran i Ibarsku magistralu (centralna Srbija), pri čemu preseca, odnosno povezuje, sledeće putne pravce: Gornji Milanovac – Čačak – Užice, Kragujevac – Kraljevo – Raška i Kruševac – Aleksandrovac.
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: