"Treba dodatno obezbediti pružne prelaze i raditi s mladim mašinovođama"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beloj Palanci s direktorima železničkih preduzeća.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.07.2019.

08:55

Železnièka stanica Topèider FOTO: Nataša Stojanoviæ

Govorilo se o statusu trenutnih projekata koji se realizuju, i planovima za naredni period.

Mihajlović je istakla da država mnogo ulaže u železnički saobraćaj, kako bi građani dobili železnicu kakvu zaslužuju i dodala da je neophodno da se dodatno obezbede pružni prelazi, kao i rad sa mladim mašinovođama .

Tako bi se najefikasnije odgovorilo zadatku, kazala je.

"Vlada Srbije ulažže u žželeznički saobraćaj, jer žželimo da građani dobiju žželeznicu kakvu zaslužžuju. Tome u prilog govori i činjenica da realizujemo jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata u ovom delu Evrope - brzu prugu od Beograda do Budimpeššte, kao i da ćemo zaključno sa ovom godinom rekonstruisati oko 700 kilometara regionalnih pruga", rekla je ministarka.

Na sastanku je istaknuto da radovi na rekonstrukciji brze pruge od Beograda do Budimpeššte teku po utvrđenoj dinamici, na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada, dok je za sledeću godinu planiran početak radova na trećoj deonici Novi Sad-Subotica.

Bilo je reči i o projektima rekonstrukcije regionalnih pruga, pre svega pruge Nišš-Dimitrovgrad, ali i Požžarevac-Majdanpek, Senta-Subotica, Markovac-Resavica i drugih.

Direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da je zabeležženo povećanje broja putnika na pruzi Beograd-Valjevo za 46 odsto, a na pruzi ŠŠabac-Loznica 16 odsto višše putnika.

Izvrššni direktor Infrastruktura žželeznice Srbije Milan Maksimović rekao je da je u planu ovog preduzeća i rekonstrukcija staničnih objekata i izgradnja i obezbeđenje putnih prelaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: