Dilema pred odlazak na more: Poneti keš ili koristiti karticu? VIDEO

Sezona odmora i priprema za letovanje u inostranstvu pred građane stavlja dilemu koliko deviza poneti i koliko košta korišćenje platnih kartica.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

18:45

Dilema pred odlazak na more: Poneti keš ili koristiti karticu? VIDEO
Foto: Depositphotos, AndrewLozovyi, 266387064

Banke naplaćuju svako provlačenje kartica, a u inostranstvu je to još skuplje nego u zemlji. Međutim, poznavaoci prilika kažu da razloga za brigu nema.

U inostranstvu je najskuplje podizanje deviza s bankomata ili na šalteru banke, a najpovoljnije plaćanje s deviznog računa, objašnjavaju stručnjaci.

"U inostranstvu, kao i kod nas plaćaju proviziju banke. Međutim, u inostranstvu nemamo bankomat baš nake banke. Najpovoljnije je da građani u drugoj državi ne podižu novac, već da karticama plaćaju robu i usluge", kaže Dušan Uzelac, sa portala "Kamatica".

Građani gotovo podjednako koriste i platne kartice i gotovinu, prilikom boravka u inostranstvu.

Kako navodi Prva TV, u inostranstvu se mogu koristiti skoro sve platne kartice koje izdaju poslovne banke u Srbiji.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: