Traži se procenitelj likvidacione vrednosti ostatka imovine Železare Smederevo u stečaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika pozvala je na dostavljanje ponuda za procenu likvidacione vrednosti imovine Železara Smederevo d.o.o u stečaju.

Srbija

Izvor: RTS

Utorak, 16.07.2019.

11:05

Traži se procenitelj  likvidacione vrednosti ostatka imovine Železare Smederevo u stečaju
FOTO: Depositphotos, nikitos1977

Reč je o pojedinačnoj imovini i pravnom licu koje je preostalo i nastavilo da postoji nakon što je kineski Hestil, odnosno Hbis gupa u aprilu 2016. godine kupila 98 imovinskih celina smederevske čeličane za 46 miliona evra.

U januaru ove godine, taj pravni subjekt, nekadašnje preduzeće Železara Smederevo d.o.o, otišlo je u stečaj.

Zadatak budućeg procenitelja biće da po međunarodnim standardima utvrdi vrednost pet objekata, rezervnih delova, kao i udela ovog preduzeća u privrednom društvu Dalekovod d.d, iz Zagreba u Hrvatskoj.

Prema poslednjim dostupnim podacima, među 15 najvećih izvoznika iz Srbije, prva na listi je Hbis grupa sa izvozom vrednim 313,2 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: