"Srbija ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema Mistral od Francuske"

Srbija je značajno ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema Mistral od Francuske, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: EPA EFE TOMASZ GZELL
FOTO: EPA EFE TOMASZ GZELL

On je istakao da politika predsednika Srbije o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer, kaže, naša vojska može da nabavlja opremu i sa istoka i sa zapada što nije slučaj sa mnogim zemljama u svetu.

U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, juče je potpisano pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.

"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin.

Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.

"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema Mistral mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.

strana 1 od 188 idi na stranu