Od 15. jula: Letovi iz Niša ka 22 destinacije

Uz subvencije države od pet miliona evra godišnje, "Air Serbia" će leteti iz Niša ka 12 evropskih gradova.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.07.2019.

16:15

Od 15. jula: Letovi iz Niša ka 22 destinacije
Foto: Depositphotos, olgysha, 1144439

Uz postojećih 10 linija koje već saobraćaju sa "Konstantina Velikog", iz Niša će moći da se leti na 22 destinacije.

Što se tiče letova u pojedine zemlje, destinacije su: u Nemačkoj osam destinacija, u Švajcarskoj dve, u Italiji do tri, u Austriji dve, Švedskoj tri i u Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj po jedna destinacija. Jug Srbije ovim očigledno dobija značajno bolju saobraćajnu povezanost sa inostranstvom i verujemo da će avioni biti puni na svim destinacijama obzirom na odlične uslove koje sve kompanije nude - poručuju sa "Konstantina Velikog".

Kada je reč o uslovima, oni su različiti. Tradicionalno najjeftinije karte nude "low cost" kompanije "Wizz Air" i "Ryanair", a najjeftinija karta kod "Air Serbia" je 1.788 dinara za koliko u jednom smeru može da se leti na linjama do Bolonje, Budimpešte, pa čak i Salcburga i to već u avgustu.

Za nešto manje od 2.500 dinara mogu da se nađu karte za skoro sve ostale letove, ali cena dosta zavisi od popunjenosti aviona. Iz Beograda možete putovati do Atine, Beča i Madrida za 150 evra.

Anketa "Južnih vesti" pokazala je da su putnici sa juga Srbije trenutno najzainteresovaniji za Tivat, a ti avioni su i najpopunjeniji. Tako da kupovina karte do Crne Gore "u poslednji čas" može da košta skoro 20.000 dinara. Slična cena je i za pojedine letove do Geteborga iako ova destinacija nije među najtraženijima.

Posle Tivta, anketa je pokazala da su južnjacima najzanimljivija putovanja do Ljubljane, Rima i Frankfurta.

Osim do Nirnberga, putnici će od jula moći da lete i do Bolonje, Getborga, Frankfurta, Hanovera i Tivta, dok će linije do Budimpešte, Karlsruea, Fridrishafena, Ljubljane, Rima i Salcburga biti otvorene u avgustu.

Na Aerodromu kažu da velikih preklapanja letova neće biti i da je moguće da se desi da u istom trenutku na pisti budu dva aviona, ali to, kako kažu, ne bi trebalo da napravi veće gužve i kašnjenja.

Pojedini letovi su takozvani jutarnji i poletanja su i pre sedam sati iz Niša, a na Aerodromu kažu da je za njih izuzetno značajno što će Air Serbia imati svoju bazu i avione u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: