Nemci digli cene kvadrata u Pančevu

Nemačka kompanija "ZF" oživela je poslovnu klimu u Pančevu.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 13.07.2019.

11:49

Nemci digli cene kvadrata u Pančevu
Foto: Depositphotos, BalkansCat, 240594092

I dok je do pre četiri decenije glavni izazov bio kako se zaposliti u nekoj od fabrika južne zone - "Petrohemija", "Azotara" i u NIS-ovoj rafineriji, čini se danas da mnogi mladi Pačnevci zaposlenje traže kod Nemaca.

I ne samo oni, već dolaze ljudi iz čitave Srbije. Tome u prilog prilično govore i povećane cene najma stanova, ali i "skok" kvadrata u gradu na Tamišu.

"Tražnja za stanovima je velika pa je malo skočila i cena kvadrata", za "Novosti" kažu u agenciji za nekretnine "Olimp".

Nema nešto mnogo ni nekretnina za prodaju. A kada je reč o izdavanju stanova, cene su realne i kreću se od 120 do 150 evra mesečno, u zavisnosti od toga da li je namešten ili ne i gde se nalazi.

Ima i skupljih stanova za najam, ali oni uglavnom stoje prazni. Cena kvadrata u Pančevu kreće se od 500 do 1.000 evra. Tako, dvosoban stan može da se nađe i za nekih 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: