Republičke robne rezerve kupovale pšenicu na Produktnoj berzi po 20 din/kg

Beograd -- Obim prometa pšenice na Produktnoj berzi povećan je skoro 142 odsto, a finansijski iznos oko 61 odsto.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Nataša Stojanović
Foto: Nataša Stojanović

Produktna berza u Novom Sadu saopštila je da je protekle nedelje otkupljivana pšenica za Republičku direkciju za robne rezerve po ceni od 20 dinara za kilogram, uključujući i porez na dodatu vrednost i da su prodavci ponudili oko 17.000 tona, od traženih 25.500 tona.

"Ukupan promet na Produktnoj berzi za ovu nedelju je iznosio 1.150 tona robe, čija je finansijska vrednost iznosila nešto više od 21 milion dinara", navodi se u saopštenju te berze.

Dodaje se da je ovonedeljni promet pšenice iz novog roda iznosio 550 tona, a da se trgovalo pšenicom za stočnu ishranu po ceni od 17 dinara bez PDV i kvalitetnom za ljudsku ishranu po ceni od 18,40 dinara bez PDV.

Ponuda pšenice je početkom nedelje bila vrlo mala pa su potencijalni prodavci izašli sa višim cenama od 19 do 22 dinara po kilogramu bez PDV-a, ali se pšenica ispodprosečnog kvaliteta nije mogla prodati ni po ceni od 18 dinara bez PDV-a. Promet kukuruza je iznosio 600 tona po jedinstvenoj ceni od 15,70 dinara za kilogram bez PDV-a, a pokušaji da se proda po 16 dinara nisu uspeli. Soje je bilo u ponudi, ali ni jedan ugovor o prodaji nije zaključen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 188 idi na stranu