"Na jesen novi zakon za bolji život građana"

Ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će 15 novih zakona koji bi trebalo da usvojeni unaprediti život građana.

Srbija

Izvor: Politika

Četvrtak, 11.07.2019.

08:15

FOTO: TANJUG/ TANJA VALIÈ

Đorđević je rekao da su to važni zakoni jer jačaju i odgovornost i odnos države prema građanima.

"Mi pokrivamo najsloženije probleme koji se nalaze u zemlji. Tu su propisi o socijalnoj zaštiti, socijalnim kartama, finansijskoj podršci porodicama sa decom, agencijskom zapošljavanju, socijalnom preduzetništvu, borcima, rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji...", rekao je Đorđević.

Kako je precizirao, jedan od zakona će predvideti uvođenje dečijeg ombudsmana, što do sada nije postojalo.

"Rezultati rada ne mogu da se očekuju preko noći, ali je činjenica da u svim segmentima Srbija pokazuje pomake unapred. Ipak na tome nećemo stati, jer ćemo težiti stalnom inoviranju propisa zarad boljitka građana", kazao je on.

Na pitanje kako uticati na mlade da ostanu u zemlji i ne traže posao u inostranstvu, Đorđević je ukazao da Koordinacioni tim za ekonomske migracije radi i da pitanje ekonomskih migracija nije samo pitanje Srbije, tako da će u rešavanje tog problema biti uključeni i strani eksperti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: