Ovo će oživeti Istočnu Srbiju: Počela izrada projektne dokumentacije za brzu saobraćajnicu

Počela je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.07.2019.

13:50

Ovo će oživeti Istočnu Srbiju: Počela izrada projektne dokumentacije za brzu saobraćajnicu
Foto: Depositphotos, loriklaszlo, 13321058

Ovo je izjavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom obilaska Zaječara.

Prema njenim rečima, taj projekat će biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin - Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja", rekla je Mihajlović nakon razgovora s načelnikom Zaječarskog okruga Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Istakla je da se za sada procenjuje da će u izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara biti uloženo izmedju 450 i 600 miliona evra.

Mihajlović je rekla da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu u projekte biti uloženo najmanje 2,5 milijarde evra.

Ministarka je istakla, takodje, da je samo na današnjem sastanku dogovoreno da država dodatno uloži u putnu infrastrukturu tog okruga, pored redovnih sredstava, oko 2,7 miliajarde dinara i da će novac dobiti ne samo Zaječar, već i Sokobanja, Boljevac, Knjaževac i druge opštine.

Ona je rekla da će biti uloženo dosta novca i u železničku infrastrukturu i da se već sada rade dve deonice pruge Niš - Zaječar u vrednosti oko 11 milijardi dinara.

Predsednik Srbije je nedavno najavio da će se graditi brza saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i graničnog prelaza sa Bugarskom Vrška Čuka, sa krakom prema Boru, kao i da će biti napravljena za samo nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: