Za izgradnju velike hladnjače za voće daju 120 miliona dinara

Grad Prokuplje je spreman da izdvoji 120 miliona dinara i da obezbedi lokaciju i infrastrukturu za izgradnju velike hladnjače za voće.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

14:25

Za izgradnju velike hladnjače za voće daju 120 miliona dinara
FOTO: epaRONALD WITTEK

"Ovogodišnja niska otkupna cena voća, problemi sa otkupom zbog nedovoljno prerađivačkih kapaciteta, razlozi su zbog kojih će gradska vlast pokrenuti inicijativu za izgradnju velike hladnjače u prokupačkom kraju", rečeno je u Gradskoj upravi u Prokuplju.

Naveli su da za tu inicijativu imaju i podršku Ministarstva poljoprivrede Srbije i da će hladanjača, najverovatnije, biti izgrađena u saradnji s nekom privatnom zadrugom ili udruženjem voćara koji bi trebalo da ulože 50 odsto od ukupne vrednosti.

Izgradnja hladnjače mogla bi da bude u narednih godinu dana, da bi se spremno dočekala naredna sezona verbe višnaja i šljiva.

Gradska uprava smatra da bi ta investicija podstakla topličke poljoprivrednike da nastave da se bave voćarstvom i uticala na mlade da ostanu na selu i žive od svog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: