"Kina će do 2025. investirati u Srbiju 20 milijardi dolara"

Beograd -- Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da su sadašnje investicije u Srbiju preko deset milijardi dolara.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos,  selensergen
Foto: Depositphotos, selensergen

Ona je naglasila da je tendencija da, ako se ostvare svi potpisani međudržavni sporazumi, da ulaganja mogu da dostignu oko 20 milijardi dolara do 2025. godine.

Čen Bo je izrazila uverenje da će se saradnja dalje razvijati kroz još aktivnije uključivanje investitora, pre svega malih i srednjih preduzeća iz Кine, i jačanjem saradnje na polju inovacija i poljoprivrede, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"U našem odnosu i saradnji nema zabranjenih zona i nema prepreka", naglasila je ambasadorka.

Poslanik Dragomir Karić rekao je da treba sarađivati i raditi sa državama kao što je Kina, koja, kako navodi, podržava Srbiju u Savetu bezbednosti i u svim medjunarodnim organizacijama.

Poslanička grupa prijateljstva Srbije i Кine, koju predvodi Žarko Obradović, ugostila je u Narodnoj skupštini ambasadorku Кine Čen Bo, a na sastanku je istaknuto da su tradicionalno bliske veze između dve države poslednjih godina ojačane do te mere da su poprimile, kako su naveli, čelični karakter.

Predsednik poslaničke grupe Žarko Obradović je rekao da Srbiju i Кinu vezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo i zahvalio se toj državi na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu