Okrećemo se Aziji: Uskoro avio-letovi ka Kini, Japanu, Indiji i Južnoj Koreji?

Srbija želi da ostvari više letova ka Aziji kako bi unapredila turističku ponudu i povezala se s još više zemalja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

14:23

Okrećemo se Aziji: Uskoro avio-letovi ka Kini, Japanu, Indiji i Južnoj Koreji?
FOTO: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Nekoliko azijskih tržišta ima dobre potencijale za uvođenje avio letova sa Srbijom uključujući Kinu, Japan, Indiju i Južnu Koreju.

Skoro četrdeset tur-operatera i agencija iz 12 azijskih zemalja, uključujući Kinu, Južnu Koreju i Kazahstan, učestvovalo je u radionici koju su organizovali Turkiš erlajns i Turistička organizacija Srbije, prenosi portal Exyuaviation.com.

Turski prevoznik imao bi koristi od povećanja broja posetilaca iz ovih zemalja u Srbiju i veliki deo njih bi mogao putovati njihovim linijama.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije konstatovalo je da će uskoro biti potpisan novi bilateralni sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Japanom kako bi se olakšalo uvođenje novih usluga.

Vlasnik beogradskog aerodroma Nikola Tesla, VINCI, ima koncesiju, kao deo konzorcijuma sa japanskim partnerima, za dva aerodroma u Osaki, kao i za aerodrom Kobe.

VINCI je saopštio da planira da poveže Beograd sa nekoliko drugih aerodroma širom sveta. Država se takođe nada da će osigurati nove letove za Kinu nakon što je Hainan erlajns obustavio svoje dve nedeljne linije između Pekinga i Beograda preko Praga 2018. godine nakon godinu dana letenja.

Uprkos suspenziji rute, broj kineskih dolazaka u Srbiju nije smanjen i nastavlja da raste rekordnim tempom. Trenutno je Beograd jedanaesti najprometniji put od Šangaja i sedmo najprometnije evropsko tržište bez letova do kineskog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: