Posao za 102 mlada doktora: "Ako birate između Srbije i inostranstva, ostanite ovde"

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, kao i srednjih medicinskih škola u Srbiji, dobili su ugovore o radu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 26.06.2019.

12:59

Posao za 102 mlada doktora:
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Posao je dobilo 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu. Takođe, ugovore dobija i 158 diplomaca srednjih medicinskih škola.

Do sada je ugovore o radu dobilo oko 300 mladih lekara, najboljih diplomaca u svojoj generaciji, a u okviru nastojanja države da im obezbedi posao i zadrži visoko obrazovane kadrove u zemlji.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas najboljim mladim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima da, kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

On je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.

"Pred vama će biti izbor u nekom trenutku - da li napustim svoju zemlju ili da ostanem ovde. Ja ću zato da vas molim uz Šantićeve stihove - ostajte ovde. I ne samo da vas molim, već da pokušam da vas obavežem da ostanete u svojoj zemlji, jer vi koji ste najbolji, vi ste najodgovorniji deo društva", poručio im je predsednik.
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll
Kako je rekao, za njih, za najbolje, nema "lako ću", kao što nijedan ispit ili kontrolni u školi nisu tako shvatali, jer je za najbolje uvek teško, a samo za one koji uvek gube, neodgovorne, sve je uvek lako.

"Nemojte da budete nesrećni što je to tako, budite srećni što ste odgovorni i što želite da budete najbojli. To je odlika najboljih", podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je Srbiji potrebno još nekoliko godina i malo strpljenja da postigne još viši standard.

Poručio im je da nemački standard nećemo moći da dostignemo, ali ćemo da mu se približavamo, i to ozbiljno.

Vučić je dodao i da današnja ceremonija uručenja ugovora najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima nije jedna od uobičajenih, već jedna od najvažnijih svečanosti koje su dobre i važne za državu, nemaju veze sa strankama i izborima već samo sa budućnošću Srbije.

Sve što danas država može da uradi je zahvaljujući teškim ekonomskim reformama, dodao je on.
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: