Ljajić: Srbija će raditi na tome da pitanje prištinskih taksi ne postane humanitarno pitanje

Beograd će insistirati na ukidanju taksi na međunarodnom planu i raditi na tome da ovo političko-ekonomsko pitanje ne postane humanitarno pitanje

Srbija

Izvor: RTS

Sreda, 26.06.2019.

09:50

Ljajić: Srbija će raditi na tome da pitanje prištinskih taksi ne postane humanitarno pitanje
FOTO: Tanjug/ Tanja Valiè

To je rekao ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i naveo da će Vlada i na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi.

"Ovo je dodatni argument za nas. Radićemo na tome da ovo političko-ekonomsko pitanje ne postane humanitarno pitanje, što bi bilo katastrofa", rekao je Ljajić za RTS povodom smanjivanja zaliha hrane zbog pojačane kontrole kosovske policije, sedam meseci nakon uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu.

On je dodao da će vlasti iz Beograda nastojati da stanovnišštvo snabdu bar osnovnim žživotnim namirnicama.

Povodom tvrdnji Prišštine da je ovo planirana strategija Beograda i da oni navodno strahuju da su u kamionima iz centralne Srbije droga i oružžje, Ljajić je rekao da kontrole treba da se vršše, ali da postoje drugi načini da se spreče kriminalci i ššverceri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: