"Svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a"

Novi investicioni ciklus u Srbiji obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj, socijalnoj infrastrukturi, poljoprivredi, zdravstvu, školstvu...

Izvor: Beta Beograd
Podeli
FOTO: Depositphotos, bogdan.hoda
FOTO: Depositphotos, bogdan.hoda

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara na budućem zemunskom pristaništu, istakla da ove godine započinje izgradnja nekoliko važnih auto-puteva, saopštilo je Ministarstvo.

"U julu započinjemo izgradnju Moravskog koridora, veoma važnog za nas, jer će spojiti centralnu Srbiju i omogućiti nove investicije za više od pola miliona građana koji žive u tom delu zemlje", kazala je ona.

Kako je istakla, Moravski koridor ne znači samo auto-put, već i potpuno uređenje Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju moderne telekomunikacione mreže.

"Pored toga, krećemo i u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, na deonici od Sremske Rače do Кuzmina, brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica i auto-puta mira od Niša do Pločnika", rekla je Mihajlović.

Navela je da se investicioni ciklus odnosi i na projekte u avio i vodnom saobraćaju, te da svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a.

strana 1 od 201 idi na stranu