Mali: U investicionom planu projekti važni za život građana

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će investicioni plan, koji je najavio predsednik Srbije, sadržati sve projekte koji su važni za kvalitetan život građana.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Istakao je da se na realizaciju mnogih od tih projekata čekalo decenijama.

"Želimo da završimo kanalizacionu i vodovodnu mrežu u celoj Srbiji, zajedno sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, zatim da asfaltiramo lokalne i regionalne puteve, da izgradimo auto-puteve i železničku infrastrukturu, što sve zajedno predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj zemlje", rekao je Mali za Srpski telegraf, a prenosi Tanjug.

On je dodao da će se među tim projektima naći i beogradski metro, ističući da će svi oni doprineti rastu BDP-a Srbije, a samim tim i većim platama i penzijama.

Ministar je podsetio da će, kao što je predsednik Vučić i najavio, do kraja godine biti preciziran spisak svih konkretnih projekata koji će se naći u tom investicionom paketu.

On je istakao da se projekti za koje se godinama čekalo da dođu na dnevni red mogu realizovati zahvaljujući odličnom stanju finansija u budžetu.

"Nameravamo da iskoristimo to što nam investitori veruju, a što je moglo da se vidi i pri izdavanju prve evroobveznice na Londonskoj berzi, kada smo dobili šest puta veću tražnju za iznos od milijardu evra i kamatu od 1,6 odsto", rekao je Mali.

Ministar je naglasio da Srbija ne sme da propusti ovaj dobar trenutak i poručio da će biti napravljen obiman i sveobuhvatan plan investicija u kom će se naći svi projekti koji su važni za kvalitet života građana.

Predsednik Vučić u nedelju je najavio da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.

strana 1 od 201 idi na stranu