"Stajaću im nad glavom": Auto-put od Obrenovca do Ljiga biće gotov do 15. avgusta

Auto-put od Obrenovca do Ljiga dug oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2019.

13:50

Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac–Ub, Ub–Lajkovac i Lajkovac–Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

"Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan", rekla je Mihajlovićeva novinarima i dodala da je te deonice trebalo da budu otvorene na Vidovdan 28. juna, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlovićeva je naglasila da će otvaranjem tog auto-puta Srbija dobiti otvoren ceo auto-put od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

"Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti", dodala je ministarka.

Istakla je da je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija auto-puta na deonici Ub–Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

"Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin–Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledeće nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: