"Stajaću im nad glavom": Auto-put od Obrenovca do Ljiga biće gotov do 15. avgusta

Ljig -- Auto-put od Obrenovca do Ljiga dug oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac–Ub, Ub–Lajkovac i Lajkovac–Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

"Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan", rekla je Mihajlovićeva novinarima i dodala da je te deonice trebalo da budu otvorene na Vidovdan 28. juna, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlovićeva je naglasila da će otvaranjem tog auto-puta Srbija dobiti otvoren ceo auto-put od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

"Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti", dodala je ministarka.

Istakla je da je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija auto-puta na deonici Ub–Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

"Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin–Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledeće nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina", rekla je Mihajlovićeva.

strana 1 od 201 idi na stranu