"Nekoliko francuskih kompanija zainteresovano za metro u Beogradu"

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je u Parizu na njenom sastanku s udruženjem poslodavaca MEDEF razmotren i plan za metro u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

12:52

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

"Nekoliko francuskih kompanija je zainteresovano za taj projekat, mi ćemo nastaviti da radimo na tome. Radna grupa za beogradski metro postoji na nivou Vlade Srbije. Ja se nadam da ćemo uskoro imati neke konkretne dogovore o tome", rekla je Brnabićeva na kraju posete Francuskoj.

Ona je rekla da je od 2018, kada su francuske kompanije bile najveći investitori u Srbiji, sve vidljivije njihovo prisustvo.

"Oko 100 francuskih kompanija trenutno u Srbiji zapošljava oko 11.000 ljudi, ali pozvala sam ih da dođu u što većem broju da investiraju", zaključila je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: