Izgrađen trotoar za đake pešake u centru Prokuplja

Draganja - jedno od najmnogoljudnijih prokupačkih naselja, sa najviše školske dece, spojeno je sa centrom grada pešačkim trotoarom dugim skoro kilometar.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.06.2019.

15:23

Izgrađen trotoar za đake pešake u centru Prokuplja
FOTO: Epa JIM HOLLANDER

Član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu Žarko Koprivica za postavljanje 900 metara behaton ploča na trotoaru i izgradnju ivičnjaka iz gradskog budžeta izdvojeno je oko pet miliona dinara.

"Iako je ovaj deo puta izuzetno frekventan, do sada duž njega nisu postojali trotoari, tako da su se pešaci bili ugroženi jer su morali da se kreću duž kolovozne trake", kazao je Koprivica.

On je naveo i da je ovom investicijom sto posto povećana bezbednost pešaka i vozača, i što je najvažnije djaka pešaka, koji zbog blizine naselja najčešće peške idu u školu .

Naselje Draganja je udaljeno nešto manje od tri kilometra od centra Prokuplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: