Obuka: "Žene na selu treba da budu uključene u razvoj informacionog društva"

Žene koje žive na selu treba da budu uključene u razvoj informacionog društva, rekla je državna sekretarka Tatjana Matić.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.06.2019.

14:51

Obuka:
FOTO: Depositphotos, djangosupertramp

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je to izjavila na dodeli sertifikata iz digitalne pismenosti, u okviru projekta Infosvet za mene Udruženja Ženska inicijativa u Trsteniku.

Projekat je sproveden za 60 žena iz Poljne, Medveđe, Selišta, Velike Drenove, Ribnika, Tobolca, Prnjavora i Osaonice, koje su završile obuke iz osnova korišćenja računara, upotrebe društvenih mreža, bezbednosti na internetu, onlajn poslovanja i upotrebe veb alata.

Podsetila je da je nedavno završen još jedan takav projekat u opštini Priboj, koji je takođe podržan na Konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za programe za razvoj digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija žena iz ruralnih oblasti.

"Cilj ovakvih programa jeste da žene u manje razvijenim područjima steknu sposobnosti koje su im potrebne za lakše nalaženje posla, ali i da budu osnažene da unapređuju svoja domaćinstva, da pokreću onlajn ponudu svojih poljoprivrednih proizvoda ili turističkih usluga i time učestvuju u rastu digitalne ekonomije", rekla je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: