Ne haju zbog incidenata: Studenti iz Srbije odlaze da rade na hrvatsko primorje

Studenti iz Srbije žele da rade preko leta, ali je priličan broj njih otišao da radi u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Grčkoj.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.06.2019.

14:27

Ne haju zbog incidenata: Studenti iz Srbije odlaze da rade na hrvatsko primorje
FOTO: EPA, STRINGER

To je rekla direktorka Omladinske zadruge Bulevar Breda Milić, koja je i navela da studenti koji ostaju ovde mogu dobro da zarade.

"Ponuda poslova ovog leta je veoma raznovrsna, a cena sata rada je od 200 ili 230 dinara, pa naviše, pa za jedan dan može da se zaradi minimum 1.600 dinara", kaže direktorka Zadruge Breda Milić.

Ove sezone ta zadruga ima izuzetnu ponudu, od administrativnih poslova pa do onih najjednostavnijih, kao što je podela letaka.

"U ovom trenutku imamo više od 30 pozicija, poslove pakovanja, lepljenja deklaracija, kol-centri su vrlo aktuelni, sve ono što je vezano za turizam, ugostiteljstvo, razne promocije. Jako je dobra ponuda", kaže Milićeva.

Pored studenata, posao traže i srednjoškolci, koji krajem nedelje odlaze na raspust, a Milićeva kaže da u poslednjih nekoliko dana mnogi od njih dolaze da se prijave.

"Sigurno oko 100 studenata i učenika dođu u toku jednog dana da se prijave", dodaje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: