Ugovor: NATO vojska nosiće opremu koja će se proizvoditi u Srbiji

Beograd -- Kompanija Tigar iz Pirota saopštila je da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću za potrebe NATO-a.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos, happyalex, 21026777
Foto: Depositphotos, happyalex, 21026777

Svoje proizvode plasiraće u Nemačku, Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku i Saudijsku Arabiju,

Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Intechplasta i ugovorio proizvodnju zaštitnih čizama za tog kupca, posebno izradu vatrogasnih čizama za snage NATO-a.

Za kupca iz Poljske se u Tigrovoj fabrici obuće ručno izradjuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom FHR.

"Odnedavno u Tigrovoj vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je o specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja", navodi se u kompanijskom saopštenju.

Tigar ima potpisane ugovore o proizvodnji čizama specijalne namene za armiju Finske za 2020. godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. U kompaniji očekuju da će na osnovu dugoročne saradnje takav ugovor potpisati i za 2022. godinu.

Prema rečima Ilića, Tigar ima i ugovor o izvozu obuće za potrebe vojske Švedske do 2022. godine.

On je najavio da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene u pirotskoj fabrici obuće startovati od oktobra i da će rasti obim proizvodnje.

U saopštenju Tigra se ističe da je ta kompanija treća u svetu, a druga u Evropi, među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće.

Kompanija, većinski u državnom vlasništvu, istakla je da se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu.

Srbija

strana 1 od 201 idi na stranu