Ko ide na more u CG neka bude strpljiv: Obnavlja se 37 kilometara puta na ovoj deonici

Čačak -- Preduzeće Putevi Srbije, prema rečima direktora Zoran Drobnjaka, radi punom parom. A pored izgradnje novih, radi se i na rekonstrukciji već postojećih deonica.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Depositphotos, zurijeta, 98567412
Foto: Depositphotos, zurijeta, 98567412

“Od Ovčar Banje do Užica radi se 37 kilometara puta. Apelujem na sve građane da se ne ljute zbog gužvi, jer će na dva-tri mesta biti postavljni semafori, ali tu deonicu ćemo završiti do kraja godine”, izjavio je Drobnjak.

Ove godine takođe će biti obnovljen putni pravac od Užica ka Zlatiboru. “Sve tri trake sređujemo, kao i tunele i kosine. Pa će taj put podsećati na prave evropske saobraćajnice”, ističe Drobnjak.

Prvi čovek Puteva Srbije nije zaobišao ni činjenicu da će se do kraja godine od Čačka do Beograda stizati za nepun sat vožnje.

“Uloženo je mnogo novca, ali i nerava i života u izgradnju autoputa. Do Nove godine biće gotovo i konačno će Čačani u prestonicu stizati za 60 minuta. Država ulaže velike napore da se Srbija unutar sebe dobro poveže i da građani imaju dobre, savremene puteve kojima će brzo stizati na svoja odredišta”, naglašava Drobnjak.

Ove godine u planu je da se iz državnog budžeta izdvoji oko 10 milijardi iz državnog budžeta.

strana 1 od 201 idi na stranu