EIB: Projekti vodnog saobraćaja realizuju se efikasno

Projekti u oblasti vodnog saobraćaja koje EIB finansira realizuju se efikasno i uz poštovanje svih procedura Evropske investicione banke (EIB).

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 15.06.2019.

16:12

EIB: Projekti vodnog saobraćaja realizuju se efikasno
FOTO: EPA, STR

To je ocena tehničke misije EIB, koja je boravila od 11. do 14. juna u poseti Srbiji. Misija EIB-a je zajedno sa timom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom posete obiššla radove u toku i lokacije za projekte koji se finansiraju iz zajma ove banke vrednog 100 miliona evra, namenjenog razvoju rečne transportne infrastrukture.

Predstavnici EIB-a obiššli su, između ostalog, planiranu lokaciju za izgradnju nove Luke Beograd, kritične sektore na Savi, lokaciju na kojoj u martu naredne godine počinje izgradnja nove luke u Smederevu, tekuće radove na izgradnji pruge u Smederevu koja će povezati novu Luku sa železničkim Koridorom 10, kao i radove na adaptaciji brodske prevodnice u sastavu “HE Đerdap 1”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: