"Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje"

Sve što možemo da uradimo da ljudi u Boljevcu žive bolje - uradićemo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Boljevcu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

12:32

FOTO: Predsedništvo Srbije, Tanjug

On je rekao da će pokušati da dovedu sve investitore koji žele da ulažu. "Pokušaćemo da dovedemo fabriku drvne industrije", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Boljevcu kampanju Budućnost Srbije, u okviru koje obilazi Zaječarski okrug.

U obilasku, uz predsednika, bio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je obišao fabriku poljoprivrednih mašina FPM Agromehanika u Boljevcu koja je osnovana 1961.godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi.
"Penzioneri iz godine u godinu će vam se penzije povećavati i nećeta da živite ko bubreg uz loju, ali ćete da živite svakog dana sve bolje i bolje i bićete zadovoljni", rekao je predsednik Srbije.

"Bićete zadovoljniji svojom državom", rekao je Vučić govoreći o infrastrukturnim planovima i naporima da se dovedu investitori.

On je rekao da će opet doći u Boljevac kako bi proverio šta se uradilo i obećao njegovim stanovnicima da će biti zadovoljniji svojom državom.

Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet.

FPM Agromehanika u Boljevcu ima sada 250 zaposlenih, kazao je, i zaposliće još 60 radnika.

Vučić je rekao da će država hitro reagovati i pomoći subvencijama za mašine i novozaposlene radnike.

"Moramo da rešavamo i pitanje snabdevanja vodom i to ćemo uraditi za sela Podgorac, Sumrakovac, Savinac i druga. Videćete uskoro i mašine za gradnju lokalnih puteva, jer želimo da povežemo sve pravce prema Zaječaru i Boru".

FPM Agromehanika je nakon uspešne privatizacije od 2007. godine imala više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da je u toku realizacija dodatnih investicija većih od pet miliona evra.

Oko 70 odsto godišnje proizvodnje se izveze na tržišta zapadne Evrope, Alžira, Ukrajine i bivših republika SFRJ.

Oni sarađuju sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

Predsednik je obišao i novoizgrađeni hotel Ramonda na Rtnju, koji će večeras biti svečano otvoren, a prve goste će primiti od 1. jula.

Hotel Ramonda se prostire se na 3.500 kvadrata, a u njega je do sada, u prvoj fazi, uloženo preko pet miliona evra i zaposleno je 58 radnika, koji su većinom iz Boljevca i nekolicina njih iz susedne opštine - Soko Banje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: