PKS predstavila novu, besplatnu aplikaciju za instant bezgotovinsko plaćanje

Privredna komora Srbije predstavila je PKS instant PAY aplikaciju za bezgotovinsko plaćanje, koja je usmerena na modernizaciju poslovanja preduzetnika i MPS.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

12:15

PKS predstavila novu, besplatnu aplikaciju za instant bezgotovinsko plaćanje
FOTO: EPA, HARISH TYAGI

Predsednik grupacije Privredne komore Srbije za razvoj platnih kartica i digitalnih plaćanja Branislav Popović, rekao je da će u budućnosti alternativni načini plaćanja postati dominantni.

"U budućnosti će se kartice zameniti nekim drugim kanalima plaćanja, ali su sada i dalje dominantne", rekao je on i dodao da je Srbija lider u regionu po instant plaćanjima sa računa na račun u realnom vremenu.

"PKS je razvila sopstvenu instant-pay aplikaciju koja će omogućiti da je trgovci vrlo jednostavno skidanjem aplikacije sa play-stora i instaliraju u nekoliko klikova, registruju je besplatno, i da tako omoguće klijentima da na svom prodajnom mestu realizuju plaćanje preko tog drugog mesta", rekao je Popović.

Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja za bankarstvo, osiguranja i druge finansijske institucije PKS naglasila je da se grupacija zalaže za sve više bezgotovinskih plaćanja.

"Aplikacija PKS je potpuno besplatna za trgovce kako bi se podstaklo povećanje bezgotovinskih načina plaćanja, a samim tim i suzbijanje sive ekonomije", rekla je ona i dodala da je aplikacija trenutno u testnoj fazi kod banaka i da će zatim uslediti Atestiranje kod Narodne banke Srbije posle "čega će biti spremna za produkciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: