Posle 80 godina: Počinje rekonstrukcija četiri velika beogradska bulevara

Radovima od Ruzveltove do Takovske ulice, počela je rekonstrukcija četiri beogradska bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

09:51

Posle 80 godina: Počinje rekonstrukcija četiri velika beogradska bulevara
FOTO: B92/Nataša Stojanoviæ

To je prva faza radova, koja će trajati 200 dana, i biće završena 20. decembra, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske koja će trajati 65 dana, druga od Takovske do Francuske trajaće 70 dana, a treća od Francuske do Ulice Tadeušša Košćušška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završšena do 20. decembra", kazao je Vesić.

Kako je istakao, te ulice nisu rekonstruisane višše od 80 godina, zbog čega će biti promenjena kompletna infrastruktura, kanalizacija, vodovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas.

"Pored toga, radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih ššina, kompletna kontaktna mrežža, znači prava rekonstrukcija tako da desetinama godina neće morati niššta da se radi", kazao je Vesić.

Poššto je počeo šškolski raspust i tada se saobraćaj u gradu smanji za oko 30 odsto, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45 procenata, ovi letnji meseci će biti iskorišćeni da se završši deonica od Ruzveltove do Takovske koja će biti gotova do 20. avgusta, ali i četiri velike raskrsnice.

"To su raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Sve vreme radova će biti prohodna po jedna saobraćajna traka, znači ni jednog časa osim kada se budeš asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj. Tako ćemo do 1. septembra imati završšene sve četiri velike raskrsnice", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: