Stigla poslednja dozvola: Gondola ove godine počinje sa radom

Čajetina -- Poslednja, peta, građevinska dozvola za izgradnju "Gold gondole" na Zlatiboru, stigla je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Depositphotos, 15730119
Foto: Depositphotos, 15730119

"Dozvola se odnosi na izvođenje radova na međustanici, pored Ribničkog jezera, koji uključuju izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato”, saopšteno je u Opštini Čajetina, uz napomenu da je predračunska vrednost ovih radova procenjena na 250 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova na izgradnji zlatiborske gondole iznosi 13 miliona evra, a kompletna sredstva obezbeđena su iz budžeta opštine Čajetina, od čega je 10 miliona evra opredeljeno za kupovinu opreme, a preostala tri miliona za izvođenje radova.

Ova najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, uz jednu međustanicu na Ribničkom jezeru i predstavlja projekat od nacionalnog značaja koji će dodatno podstaći razvoj turizma, ali i privredni razvoj ne samo Čajetine i Zapadne Srbije već i celokupne Srbije.

Foto: Rina
Foto: Rina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu