Ekologija doprinosi razvoju: Očišćeno priobalje Save

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i ministar Goran Trivan čistili su obalu Save.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2019.

13:20

Ekologija doprinosi razvoju: Očišćeno priobalje Save
Foto: Beoinfo

Oni su učestvovalli u čišćenju Savskog keja - šetališta i priobalja Save iza blokova 45 i 70 na Novom Beogradu.

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, Radojičić je rekao da se primerom najbolje uči i vaspitava, a danas svi zajedno dajemo doprinos čistijem Beogradu.

"Na ovaj način podižemo svest da je neophodno voditi računa o čistoći grada. Ono što jedan čovek može da isprlja, mnogo drugih ne može da očisti. Važno je da svi obratimo pažnju i da u tom segmentu korak po korak popravimo svest i da naš Beograd činimo lepšim i boljim. Jedan od glavnih pravaca razvoja i vizije Beograda je da on bude čistiji. Količina otpada oko reka je poruka da možemo i moramo bolje i odgovornije da se ponašamo", poručio je Radojičić.

On je istakao da su zemlje Evropske unije sjajan primer i da se od njih može da uči i dodao da mu je zadovoljstvo što sa ambasadorima zemalja Evropske unije šalje poruku da Beograd, Srbija i cela Evropa treba da budu čistiji.

Sem Fabrici ocenio je da se zajedničkom akcijom pokazuje kako može lepo okruženje da bude još lepše kada se smeće pokupi i reciklira.

"Jednostavna poruka je da je životna sredina nešto čemu svi treba da doprinesemo i gde svi možemo da uradimo nešto za sebe. Nadamo se da će i ostali gradovi u Srbiji pratiti ovaj dobar primer, te da svi zajedno pokažemo kako možemo da uradimo nešto za našu životnu sredinu", rekao je Fabrici.

Kampanju "Pogledaj oko sebe" realizuju Ministarstvo za evropske integracije i Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: