Domaći programeri mogu da prodaju svoje proizvode na Gugl plej storu

NBS je saopštila da nema pravnih prepreka da domaći programeri prodaju svoje digitalne proizvode putem Guglove onlajn prodavnice Gugl plej stor.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2019.

14:47

Domaći programeri mogu da prodaju svoje proizvode na Gugl plej storu
Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Narodna banka Srbije je, po obraćanju zastupnika kompanije Gugl, razmotrila poslovne modele na osnovu kojih bi domaćim programerima bilo omogućeno da prodaju svoje digitalne proizvode u okviru Gugl plej stora, i pronašla odgovarajuće rešenje koje je u skladu sa propisima Republike Srbije i sa modelom poslovanja Gugla, saopšteno je.

Na osnovu tog rešenja su, kako se dodaje, stvoreni uslovi da kompanija Gugl omogući servis podrške domaćim programerima (Google Developer Support). Cilj Narodne banke Srbije jeste da se na ovaj način i u ovom segmentu podrži rad domaćih programera i njihov pristup globalnom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini, poručuju iz centralne banke

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: