"Beograd jedan od 48 najinovativnijih gradova sveta"

Značaj i potencijal saradnje Francuske i Srbije u oblasti digitalnih tehnologija i inovacija potvrđuje i beogradska Frenč teh zajednica.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

09:09

FOTO: Depositphotos,simply

Ona postoji još samo u 47 najinovativnijih gradova sveta. To je izjavio ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni na sastanku sa ministrom za inovacije Nenadom Popovićem.

"Frenč teh zajednica, čiji je cilj da pruži podršku startap kompanijama, ustanovljena u aprilu u Beogradu, jedna je od 48 koje postoje u najinovativnijim gradovima sveta, poput Los Anđelesa, Šangaja, Sao Paola, Berlina", rekao je Mondoloni.

Ambasador je na predstavljanju inicijative Frenč teh zajedno sa Popovićem ocenio da će dolazak predsednika Emanuela Makrona u Beograd doprineti da se Francuska kao zemlja velikih performansi na polju digitalnih i IT tehnologija još više okrene ka Srbiji zemlji inovativnih mogućnosti.

Popović je zahvalio Mondoloniju na povezivanju inženjerskih potencijala Srbije i industrijskih inženjerskih potencijala Francuske - zemlje koja pored toga što je lider u poljoprivredi i poljoprivednoj digitalizaciji ima i jedan od najsavremenijih sistema za razvoj inovacija i obrazovanja.

"Siguran sam da ćemo deo tih inovacija primeniti u Srbiji", kazao je on i ocenio da su inovacije most koji treba da pomogne u potpunom prevazilaženju problema i podizanju industirjske prozivonje i BDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: