Danas otvaranje fabrike ZF u Pančevu VIDEO

Pančevo -- U naredne tri godine posao u fabrici u Pančevu trebalo bi da dobije 460 radnika, a vrednost ove investicije je 60 miliona evra.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL
Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je tim povodom da je otvaranje te fabrike veliki uspeh i napredak i da je veoma srećan zbog toga.

On je za TV Prva rekao da će to uticati na pozitivne promene u ekonomiji, ali i infrastrukturi, uz napomenu da dualno obrazovanje privlači investitore u Srbiju.

"Za tu mi je fabriku Angela Merkel čestitala kako smo je doveli. Za to je čuveni Hrvat Rimac rekao kako je Hrvatska izgubila trku sa Srbijom, da je strašno da ZF ide u Srbiju a ne u Hrvatsku itd. ZF otvaramo u Pančevu, posle toga će ZF da ima ja mislim još neke dobre vesti za nas, imaćemo još dobrih vesti za Pančevce i za južni Banat", rekao je Aleksandar Vučić.

"Ova fabrika je jako bitna za Pančevo jer je 40 godina prošlo otkad je poslednji ozbiljan industrijski pogon sagrađen ovde, a ne treba zaboraviti da je Pančevo nekada bilo industrijski centar. Ovde se na terenu vidi uspeh u onome što smo mi na lokalu radili prethodne dve godine, a što predsednik radi desetak godina u nazad, stvaranjem dobrih bilateralnih odnosa na ekonomskoj osnovi sa Nemačkom", kazao je za Prvu TV gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Opširnije u video-prilogu:

strana 1 od 201 idi na stranu