Grad prihvatio finalnu trasu BG metroa - Tunel ispod Save, vijadukt na Novom Beogradu

Beograd -- Francuska kompanija Egis, prema ugovoru sa Gradom Beogradom, završila je generalni projekat i prethodnu studiju opravdanosti za linije metroa 1 i 2 Beograda.

Izvor: eKapija
Podeli
Mapa: OpenStreetMap
Mapa: OpenStreetMap

Finalni izveštaj je prihvatila gradska komisija za sprovođenje ove faze projekta, saznaje Ekapija.

Kako je za taj portal rekao Goran Tadić, senior inženjer mostogradnje i građevinarstva u ovoj francuskoj kompaniji, generalni projekat i prethodna studija opravdanosti metroa obuhvatili su elemente predviđene srpskim zakonima i projektnim zadatkom, navodi eKapija.

On je naveo da je Egis uradio studiju tražnje transportnih zahteva, predlog urbane integracije metroa i povezivanja sa drugim vidovima gradskog, prigradskog i međugradskog saobraćaja (voz, BG voz, tramvaj, autobus, trolejbus) na osnovu Smart plana iz 2016. godine i podloga dobijenih od javnih komunalnih preduzeća.

"Analizirano je više varijanti za dve linije metroa, sa predlogom koloseka, stanica sa peronima, tehnologija izgradnje 'Cut & Cover', dubokim tunelima, na terenu i na vijaduktima. Predložene su 'Park & Ride' lokacije i reorganizacija i redukcija linija gradskog saobraćaja. Rađena je studija organizacije i upravljanja u eksploataciji, prikazani su potrebni sistemi, elektromotorne kompozicije, energetski kapaciteti, radionice i depoi. Izvršena je procena investicionih i eksploatacionih troškova, troškova održavanja, kao i neposredne ekonomske koristi. Rađena je socio-ekonomska procena i navedeni indirektni efekti", kaže za eKapiju Tadić.

Prema njegovim rečima, usvojene su sledeće trase: Linija 1, Železnik – Mirijevo, dužine 21,3 km, sa 23 stanice. Linija 2, Železnička stanica Zemun – Mirijevo, dužine 19,2 km, sa 20 stanica.

"Uglavnom je predviđena podzemna trasa, sem u Makiškom polju, gde bi trasa Linije 1 bila na nasipu prosečne visine 2,0 m. Dve linije se ukrštaju i imaju denivelisane podzemne stanice na Savskom trgu, gde je omogućen prelaz putnika sa jedne na drugu. U Mirijevu su planirane paralelne stanice za obe linije. Predviđen je tunel ispod Save za Liniju 2. Deo Linije 2 na Novom Beogradu je moguće izgraditi i na vijaduktu", navodi Tadić.

Foto: Depositphoto, dade72n, 233176058
Foto: Depositphoto, dade72n, 233176058

U prvoj fazi radova bi se verovatno gradio deo Linije 1 od Železnika do Karaburme.

Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno formirala Radnu grupu za realizaciju projekta "Izgradnja beogradskog metroa", čiji je zadatak da s kineskom kompanijom Pauer konstrakšen korporejšen ov Čajna (Power Construction Corporation of China - POWERCHINA) pripremi prihvatljiva tehnička, komercijalna i finansijska rešenja za realizaciju ovog projekta.

Kako je za taj portal rekao Goran Tadić, Egis je, po ugovoru, završio generalni projekat i prethodnu studiju opravdanosti za metro-linije 1 i 2 Beograda.

"Pretpostavljamo da se sa Pauer konstrakšen korporejšen ov Čajna razgovara o sledećim fazama finansiranja, projektovanja i izgradnje metroa", naveo je Tadić.

Krajem decembra 2018. godine, odlukom skupštine Grada Beograda osnovano je preduzeće za izgradnju metroa, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić tada je izjavio da će ukupna vrednost radova iznositi 3,6 mlrd EUR, od čega će prva faza koštati 1,3 mlrd EUR.

strana 1 od 201 idi na stranu