Knjaz Miloš dobija novog gazdu: PepsiCo i češki KMV kupuju srpsku kompaniju

Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc. zajedno će kupiti kompaniju Knjaz Miloš.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2019.

09:35

Knjaz Miloš dobija novog gazdu: PepsiCo i češki KMV kupuju srpsku kompaniju
FOTO: Epa, YURI KOCHETKOV

To znači da će preuzeti proizvodne kapacitete kompanije Knjaz Miloš u Srbiji i njihove dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto...

Kupovina će biti završena kada je odobre antimonopolske komisije Srbije i Crne Gore. Očekuje se da će to biti tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Alesandro Paskvale, generalni direktor kompanije KMV, rekao je da ovaj novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu.

"To će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače", rekao je.

Kristof Gil, senior potpredsednik GM za Centralnu Evropu i Balkan & DACH PepsiC, naveo je da je partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV do sada bilo veoma uspešno.

"Ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: