Saradnja: Najveće kineske kompanije zainteresovane da ulažu u poljoprivredu i zdravstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

12:45

Saradnja: Najveće kineske kompanije zainteresovane da ulažu u poljoprivredu i zdravstvo
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Prvi čovek Srbije pozvao je kineske investitore da i dalje ulažu u našu državu.

Vučić je, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, iskazao zadovoljstvo zbog dosadašnje, veoma uspešne saradnje sa kineskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

On je pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u našu zemlju, ističući da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i dobru i sigurnu investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

Članovi delegacije Svekineske federacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, izrazivši očekivanje da će se ekonomska saradnja uspešno razvijati kao i do sada.

Svekineska federacija za industriju i trgovinu ima preko 4.700.000 kompanija, među kojima su Huavej, Ciđin Mining i Alibaba.

Sastanku predsednika Vučića i delegacije Svekineske federacije prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: