"Neće moći": Radnici u Čačku 16. put sprečili sudske izvršitelje

Sudski izvršitelji pokušali su, uz asistenciju policije, 16. put zaredom da prinudno preuzmu pogon "Kuglična vretena" Fabrike reznog alata u Čačku.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 31.05.2019.

19:11

Foto: Depositphotos, ia__64, 10624726

Kao i u prethodnim slučajevima, radnici su sprečili izvršitelje da prinudno preuzmu pogon.

Radnici su dopustili izvršiteljima i policiji da uđu u pogon fabrike, ali im nisu dozvolili da promene bravu da objektu.

Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić rekao je novinarima da zaposleni u pogonu "Kuglična vretena" ne smeju da prekinu proizvodnju, jer imaju ugovorne obaveze prema firmama iz namenske industrije.

"Moramo trajno da održavamo proivodnju. Mi smo 12. aprila dobili novu dozvolu od Ministarstva odbrane koja važi tri godine. Trenutno se rade poslovi za raketne sisteme Morava", rekao je Đelić.

Sudski izvršitelji već godinu dana pokušavaju da naplate dug FRA od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara.

Privredni sud u Čačku kaznio je novčanom kaznom od po 10.000 dinara 53 radnika FRA, zato što nisu dozvolili 25. februara sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona FRA za proizvodnju kugličnih vretena.

Taj sud je pre nekoliko dana ukinuo presudu kojom je načelnik čačanske policije Draško Darijević bio kažnjen sa novčanom kaznom od 100.000 dinara, zbog "neodgovarajućeg postupanja policije" u slučaju prinudnog izvršenja nad pogonom FRA.

"Smatram da je sudi u predmetnom rešenju pravilno postupio uvaživši žalbu načelnika Darijevića, ali to je isto trebalo da uradi i prema radnicima, budući da ne postoji nijedan dokaz da smo ometali sudske izvršitelje", rekao je Đelić.

On je dodao da je prigovor radnika koji su kažnjeni sa po 10.000 dinara odbačen uz obrazloženje da su oni ometali izvršenje, jer su na ogradu okačili parolu "Stop pravosudnoj mafiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: