Vlasnik napuštenih fabrika: "Ništa nismo izneli preko noći" VIDEO

"Kao prvo, ništa nismo izneli preko noći, kompletna oprema je u fabrici", kaže za Prva TV Andrej Hodasevič, vlasnik nedavno ugašene firme Spilit iz Vranja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2019.

12:28

Vlasnik napuštenih fabrika:
Foto: Prva TV

"Nismo imali subvencije državne subvencije, vodili smo pregovore o tome", ističe Hodasevič.

On se iz Rusije telefonski uključio u program Prva TV kako bi objasnio nedavne događaje i izveštaje medija u vezi sa tom firmom.

"Obezbeđujemo sredstva potrebna da se isplate kupci i radnici. Od sutra će se krenuti sa uplatom sredstava za isplatu potrošača u Srbiji. Zajedno sa platama koje se duguju radnicima to je iznos od oko 350 do 400 hiljada evra", dodaje Hodasevič.

Prema njegovim rečima, prodaja je obustavljena kako ne bi bilo više kupaca za koje neće biti robe, tako se samo povećava problem. A fabrika je ispunila plan, proizvedena je roba da se pokriju potraživanja kupaca.

"U ovom trenutku postoje dve stvari, svesni smo da poslovanje u Srbiji nije pozitivno i iznos uložen u poslovanje mnogo je veći od planiranog. Podaci o dugovanjima se trenutno prikupljaju, svesni smo broja kupaca kojima dugujemo, znamo i koliko dugujemo za zarade i radi se na tome da se taj iznos uplati na račun srpske kompanije, a radi se o iznosu od 350 do 400 hiljada evra", kaže vlasnik zatvorene firme.

"Pošto sam dosad uložio previše sopstvenog novca, oko pet miliona evra, našli smo ljude koji su zainteresovani da obnove poslovanje Spilita", kaže Hodasevič.

Verovatno će biti prodat u toku nedelje, a ime kupca biće objavljeno naknadno, kazao je on i dodao da će u slučaju prodaje fabrike kompanija Holodeks raditi isplatu potraživanja.
Foto: Prva TV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: